Cara Buat Duit Dengan Jawab Survey
Cara Buat Duit Dengan Jawab Survey

Cara Buat Duit Dengan Jawab Survey

Artikel kali ini kami tunjukkan satu lagi aplikasi yang boleh Anda gunakan untuk dapatkan duit percuma. Aplikasi ini diberi nama Google opinion rewards, Anda cuma perlu jawab survey yang disediakan dan nanti Anda akan diberikan ganjaran daripada hasil jawab survey tersebut.

Hanya dengan modal smartphone, Anda dapat buat duit dari Google Opinion Rewards, aplikasi buat duit percuma dari Google. Cukup isi/jawab survey dan Anda dapat menjana wang dari Google dengan mudah.

Google Opinion Rewards adalah aplikasi rasmi yang dilancarkan oleh Google. Melalui aplikasi ini, Anda mesti mengisi soalan survey tentang membeli-belah dan melancong. Soalan survey yang ditanya juga sangat mudah, seperti tentang rancangan perjalanan atau memilih tempat melancong terbaik.

Untuk mendapatkan mata, Anda tidak boleh cuai/menipu dalam mengisi soalan survey. Kerana, hasil survey yang Anda isi disahkan oleh Google. Apabila pengesahan selesai, maka Anda akan mendapat mata yang boleh ditukar dengan dollar.

Tetapi, Anda tidak dapat memperoleh mata setiap hari dari aplikasi ini, sebab survey tidak selalu tersedia setiap hari. Anda perlu bersabar jika ingin menjana pendapatan melalui aplikasi ini.

Cara Buat Duit Dengan Jawab Survey

Anda boleh download sendiri. Setelah aplikasi Anda install di handphone sila Anda masuk saja ke dalam aplikasinya Google Opinion Rewards.

 1. Klik Next di bahagian bawah.
 2. Klik Get Started
 3. Sila login menggunakan akaun Google Anda.
 4. Secara automatik Anda masuk ke dalam aplikasi.
 5. Klik di bahagian garis tiga. Pada bahagian tersebut Anda akan melihat menu My Tasks dan Reward History.
 6. Klik My Tasks
 7. Sila masukkan Negara, Postcode, Umur, Gender dan Languages pilih Malay ataupun English. Nak pilih dua-dua pun boleh.
 8. Klik Complete
 9. Setelah itu aplikasi Google Opinion Rewards akan setup profil Anda, klik OK, Faham.
 10. Sila jawab beberapa soalan. Klik Hantar. Cara Buat Duit Google Play Credit
 11. Setelah selesai isikan survey, sila klik butang Close.
 12. Anda boleh lihat baki keseluruhan yang di berikan oleh Google Opinion Rewards di bahagian Google Play Balances. Cara Buat Duit Google Play Credit Melalui Jawab Survey
 13. Sila jawab survey baru untuk menambah baki Anda.

Nota: Tidak semua survey Anda akan dapat ganjaran, tapi Anda punya jawapan itu Google Opinion Rewards akan gunakan untuk menambah baik produk mereka.

Untuk mendapatkan lebih banyak duit daripada aplikasi ini adalah dari September hingga Disember. Syarikat yang mempunyai kontrak dengan Google akan meninjau pelanggan mereka untuk mengetahui tabiat membeli-belah pembeli.

Jadi, jika Anda ingin memperoleh lebih banyak duit melalui Google Opinion Rewards, pastikan Anda telah install, mengemas kini dan kerap membuka aplikasi sebelum Krismas. Isi survey dan terima duit dalam akaun Google Anda.

Jika Anda berminat untuk dapatkan duit lebih, sila cuba app buat duit tanpa modal. Itu sahaja perkongsian kali ini semoga maklumat yang kami kongsikan dapat membantu Anda dapatkan duit lebih.