Cara Buat Duit Dengan Paypal
Cara Buat Duit Dengan Paypal

Cara Buat Duit Dengan Paypal

PayPal adalah perkhidmatan e-wallet antarabangsa. PayPal membolehkan Anda melakukan transaksi dalam talian dan membuat pembayaran secara online dan instant.

Sebelum Anda membuat pembayaran, pastikan baki paypal Anda mencukupi dan dapat melakukan transaksi.

Sekiranya baki kredit tidak mencukupi? Adakah saya perlu menambah atau menambah baki pembayaran saya terlebih dahulu? Tentu sahaja Anda perlu topup baki terlebih dahulu.

Adakah cara topup Paypal secara percuma menggunakan aplikasi di handphone? Tentu sahaja ada, berikut kami kongsikan senarai cara buat duit dengan Paypal percuma.

Cara Buat Duit Dengan Paypal

Cara ini berkaitan dengan penggunaan aplikasi untuk menjana wang. Aplikasi ini sudah lama wujud, tetapi banyak orang menganggapnya sebagai aplikasi yang menipu.

Sekiranya Anda ingin mengetahui cara buat duit masuk PayPal dengan aplikasi tersebut, jom tengok di bawah:

1. Databuddy

Databuddy

Databuddy merupakan aplikasi yang mampu menghasilkan baki untuk PayPal Anda melalui tugas mudah. Sekiranya Anda memuat turun aplikasi ini, Anda akan mendapat akses ke pelbagai tugas. Setiap tugas akan memberi Anda komisen yang berbeza.

Berbanding dengan SuperVank, nilai komisen Databuddy lebih jelas. Anda akan segera melihat nilai dolar yang akan diperoleh.

Dari segi pekerjaan, rata-rata hampir sama dengan aplikasi yang telah dibincangkan sebelumnya. Tugas mengisi survey dan share aplikasi adalah yang menghasilkan baki USD paling banyak.

Duit dah masuk Paypal? Sila keluarkan duit Anda dengan baca panduan cara keluarkan duit Paypal ke bank Anda dalam 5 minit.

2. SuperVank

SuperVank

SuperVank adalah aplikasi pelaburan tanpa modal (percuma). Yang perlu Anda lakukan untuk mendapatkan wang di sini adalah menggunakan kod rujukan dan share aplikasi kepada orang lain.

Setelah berjaya mengundang ramai orang untuk menggunakan aplikasi tersebut, Anda akan mendapat point. Sekiranya Anda telah mengumpulkan banyak points, points tersebut boleh Anda tukar dan masuk akaun PayPal Anda.

Selain share aplikasi ini kepada banyak orang, Anda juga mendapat tugas setiap hari. Tugas ini boleh berupa jawap survey, berkongsi hashtag, memuat turun aplikasi untuk dicuba, klik like di media sosial atau meninggalkan ulasan di beberapa laman web.

Points yang dikumpulkan akan lebih mudah diperoleh kerana banyak tugas atau misi yang dapat Anda kerjakan setiap hari.

3. AppKarma

AppKarma

Tugas atau misi dari AppKarma lebih mudah jadi Anda dapat isi baki lebih cepat. Sebilangan besar tugas ini berkaitan dengan aplikasi lain di internet.

Perkara seperti memuat turun aplikasi dan memberi feedback, mengisi survey, memuat turun game dan memainkannya sekurang-kurangnya 10 minit, menjawab kuiz dan memberikan ulasan di laman web aplikasi. Semua ini pastinya mudah dilakukan dan menghasilkan baki dolar yang besar untuk PayPal Anda.

4. YouGov

YouGov

YouGov adalah laman paid survey. YouGov merupakan aplikasi buat duit dolar percuma untuk topup baki kredit paypal Anda.

Sekiranya akaun Anda telah mendapat 5000 poin, secara automatik ia dapat ditukar dengan dolar dengan harga $25.

5. Grabpoints

Grabpoints

Grabpoints merupakan sebuah aplikasi yang dapat membantu Anda mendapatkan dolar di PayPal secara percuma. Anda akan mendapat dolar setelah mengerjakan tugas yang diberikan.

Walau bagaimanapun, tugas-tugas Grabpoint biasanya hanya dalam bentuk memuat turun aplikasi, tinjauan dan nonton video.

Cara Daftar Akaun paypal Tanpa Credit Card

Berikut adalah langkah mudah untuk membuat Paypal melalui penyemak imbas web. Kini, Paypal juga dapat diakses melalui aplikasi Android atau iOS.

  1. Buka laman web Paypal melalui alamat web http://www.paypal.com
  2. Klik butang Sign Up dan pilih akaun yang Anda perlukan (Personal Account/Business Account).
  3. Klik Next.
  4. Setelah borang pendaftaran Paypal muncul, isikan semua bidang bermula dari negara / wilayah, nama pertama, nama belakang, alamat e-mel, kata laluan, sahkan kata laluan, dll.
  5. Apabila borang diisi dengan lengkap, klik butang “Next”.
  6. Sambungkan akaun Paypal anda.
  7. Akaun Paypal anda sudah siap digunakan.

Untuk menerima pembayaran dari orang lain, pembeli atau syarikat, sila berikan alamat email Paypal Anda. Jangan pernah berikan maklumat password akaun Paypal Anda.

Itulah senarai apps buat duit tanpa modal, sila cuba aplikasi tersebut untuk dapatkan duit di Paypal.