Cara Dapat Duit Free
Cara Dapat Duit Free

Cara Dapat Duit Free

Adakah Anda ingin tahu macam mana cara dapat duit free tanpa modal melalui handphone? Perkembangan teknologi menjadikan telefon pintar lebih canggih dan dapat melakukan pelbagai pekerjaan seperti laptop/PC.

Handphone bukan hanya untuk menghantar SMS atau hanya membuat panggilan, tetapi juga untuk melakukan pelbagai aktiviti harian yang lain. Bermula dari menonton filem, main game, hingga membuat tugasan pejabat.

Anda pasti tidak akan terkejut jika ada orang yang dapat menjana ribuan ringgit sebulan melalui telefon pintar atau laptop. Sebenarnya, terdapat pelbagai profesion yang boleh dilakukan melalui telefon pintar dan laptop untuk dapat menjana duit.

Kami telah menyediakan pelbagai cara buat duit tanpa modal melalui HP dan laptop yang boleh Anda cuba. Kaedah ini boleh digunakan sebagai alternatif untuk mencari modal perniagaan.

Dropship

Cara buat duit tanpa modal adalah dengan menjadi dropshipper. Sistem dropship membuat seolah-olah Anda mempunyai kedai dalam talian Anda sendiri, tetapi tanpa menyimpan barang kerana barang yang Anda jual adalah milik orang lain.

Harga jualan juga lebih tinggi dan Anda boleh mendapat keuntungan besar tanpa membelinya.

Setelah barang dibeli, Anda akan mendapat keuntungan berupa perbezaan dari harga barang, pemilik barang akan mengirimkan barang tersebut kepada pembeli atas nama Anda.

Dropshipping menjadi trend hari ini kerana modal rendah, penjualan perniagaan online ini juga dapat dilakukan melalui HP.

Youtuber

YouTuber telah menjadi salah satu profesion yang boleh menjana duit hingga ribuan ringgit sebulan.

Untuk menjadi seorang Youtuber sangat mudah, hanya dengan menggunakan telefon pintar Anda boleh jadi seorang YouTuber.

Sekarang ini telefon pintar sudah canggih dan dilengkapi dengan ciri video dengan kualiti gambar yang bagus. Dan sekarang ini sudah banyak aplikasi penyuntingan video di PlayStore untuk edit video yang telah Anda cipta.

Main Game

Sekarang main game bukan hanya untuk keseronokan atau hobi sahaja, tetapi juga boleh dapat duit cash.

Cara dapat duit tanpa modal guna telefon bimbit ini iaitu dengan bermain game yang digemari dan mencapai tahap tinggi. Sekiranya Anda betul-betul pandai bermain game, tentu hal tersebut akan menjadi kelebihan.

Untuk makluman, seorang pemain game Mobile Legends pernah melelong akaunnya sehingga RM5,000. Wow! Ramai yang telah berjaya kerana main game dapat duit cash.

Selain menjual akaun, Anda pun boleh menawarkan diri untuk menjadi joki dengan mainkan akaun game orang lain. Tugas Anda adalah menaikkan dan mendapatkan barang-barang tertentu.

Jual Account

Sekarang ini ada banyak jenama atau syarikat yang memerlukan akaun yang mempunyai banyak pengikut sehingga mereka tidak perlu lagi melakukan penjenamaan (branding).

Anda boleh mengambil kesempatan ini dengan menjual akaun atas nama peribadi atau jenama tertentu yang mempunyai banyak pengikut. Untuk mendapatkan banyak pengikut, Anda boleh promosi di pelbagai fanspage.

Anda boleh membuat akaun IG atau FB dengan pelbagai ceruk. Contohnya, sila buat akaun Instagram dengan tema rumah, kewangan, atau berita terkini. Jika Anda sudah mempunyai banyak pengikut, sila jual sahaja akaun tersebut.

Blogger

Blogger adalah profesion yang menyeronokkan jika Anda suka menulis. Sekiranya blog sudah mempunyai banyak pengunjung, sudah tentu ia dapat menjana pendapatan yang lebih besar daripada gaji di pejabat.

Sekarang menulis kandungan boleh melalui telefon bimbit dan tentu saja ia boleh menjadi kaedah untuk menjana wang tanpa modal.

Seorang blogger menerbitkan kandungan dalam bentuk penulisan, gambar hingga video. Kandungan menarik, berguna, dan komprehensif akan disukai oleh banyak orang dan berpeluang dikunjungi.

Sekiranya pengunjung blog sudah ramai, Anda boleh mengewangkan dan bekerjasama dengan penyedia iklan bayar per klik (PPC) atau Anda juga boleh menyediakan slot/ruang untuk iklan.

Jual Artikel

Cara buat duit tanpa modal dari internet masih berkaitan dengan perkara di atas dan boleh bagi pemula yang suka menulis. Sekarang ini banyak laman web atau blog yang perlukan artikel berkualiti.

Anda boleh menjadi penulis bebas yang menulis kandungan untuk dipesan dari syarikat atau agensi. Tulisan yang dibeli biasanya akan diedit mengikut keperluan syarikat.

Lalu macam mana menentukan harga setiap artikel? Semuanya bergantung pada kualiti penulisan dan pengalaman Anda. Semakin banyak portfolio, maka semakin tinggi harga yang dapat Anda tawarkan.

Buzzer dan Influencer di Media Sosial

Salah satu profesion yang meningkat dari sebilangan besar pengguna media sosial adalah influencer.

Menjadi seorang influencer dapat membuat Anda memperoleh banyak duit dengan aktif di media sosial. Bayaran bergantung kepada jumlah pengikut dan seberapa besar pengaruh Anda di media sosial.

Sudah tentu, semakin popular seseorang, makan semakin tinggi gaji yang akan di dapat.