Main Game Dapat Duit Cash
Main Game Dapat Duit Cash

Main Game Dapat Duit Cash

Main game dapat duit cash kini banyak dicari oleh gamres pemula. Ramai orang ingin mengetahui game apa sahaja yang boleh buat duit untuk bermain dan bekerja pada masa yang sama.

Kerja macam ni sememangnya menjadi impian semua orang. Melakukan pekerjaan dan juga hobi pastinya sangat seronok, terutamanya jika duit yang di dapat tidak sedikit.

Pada era digital masa kini, main game tidak lagi boleh dianggap remeh sebagai aktiviti yang hanya membuang masa.

Kewujudan pelbagai game yang boleh buat duit membuktikan bahawa sebenarnya bermain game dengan serius dan profesional adalah aktiviti yang produktif.

Bermain game yang hasilkan duit boleh menjadi profesion jika Anda bekerja sebagai atlet eSport, kerana persaingannya cukup kompetitif.

Di samping itu, game yang menghasilkan duit juga kini mula dipertandingkan dalam acara sukan nasional dan antarabangsa.

Acara SEA Games adalah salah satunya. Sekiranya Anda berhasrat untuk menjadi atlet eSport, maka Anda boleh mula mengikuti salah satu daripada empat game ini.

Main Game Dapat Duit Cash Tanpa Modal

Berikut adalah senarai main game dapat duit betul yang boleh Anda cuba secara percuma.

1. CrossFire

CrossFire

CrossFire adalah game aksi yang dimainkan melalui laptop atau komputer.

Anda boleh memulakan karier/kerjaya Anda sebagai atlet CrossFire eSport dengan menyertai forum atau komuniti di media sosial CrossFire.

Anda juga boleh berinteraksi untuk mendapatkan petua dan trik untuk bermain dengan lebih baik atau hanya untuk sekadar bermain game bersama.

2. PUBG

PUBG Online

Game seterusnya yang boleh dapat duit betul adalah PUBG Mobile. Anda pasti pernah melihat ramai kanak-kanak yang bermain ini.

Tidak seperti game CrossFire, PUBG adalah jenis game yang boleh di mainkan pada telefon bimbit, seperti Android dan iPhone.

Kerana popularitinya, PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) bahkan telah dimuat turun lebih dari 500 juta kali dan mendapat penilaian 4.3 di Google Play Store.

3. Free Fire

Free Fire

Game Free Fire juga dapat menjana duit. Game ini juga sangat popular dan telah dimuat turun lebih dari 1 bilion kali di Google Play Store.

Game ini telah dipertandingkan dalam banyak pertandingan, mulai dari tingkat lokal, nasional, hingga internasional.

Selain menjana duit dari pertandingan, Anda boleh dapat duit dari siaran langsung di YouTube atau Facebook Gaming. Walau bagaimanapun, Anda mesti mempunyai reputasi dan populariti sebagai atlet eSports.

4. FIFA Online 4

FIFA Online 4

Game buat duit masuk akaun ini adalah permainan bola sepak yang dikembangkan oleh Electronic Arts (EA). Kemudian, ia boleh dimainkan di mana-mana peranti, seperti PlayStation, Xbox, ke komputer.

FIFA Online 4 merupakan game bola sepak yang cukup popular di Malaysia. Game yang menyeronokkan untuk dimainkan boleh menjadi pilihan untuk menjana duit.

Cara Main Game Dapat Duit Cash Konsisten

Cara ni sustain, Anda boleh jana pendapatan yang stabil dengan cara main game dapat duit ni. Tentu sahaja Anda dapat jana RM190 sehari sehingga tiada limit.

Tapi Anda perlukan masa sedikit untuk nampak hasil, beri tempoh masa 6 bulan hingga 1 tahun. Sebab inilah salah satu cara terbaik untuk Anda main game dapat duit masuk akaun di Malaysia.

Yang Anda perlukan iaitu mendaftar Facebook dan Youtube. Anda perlukan 2 platform ini untuk dapatkan duit secara percuma dan konsisten hanya dari main game.

Sila gunakan handphone/telefon bimbit Anda untuk buat live stream, rakam Anda main game dan upload video Anda main game di Youtube atau Facebook.

Sila baca panduan cara dapat duit dari Youtube dan syarat dapat duit dari Youtube, sekiranya Anda mahu dapatkan duit cash sehari dan sebulan.

Kalau Anda mahu dapat duit dari Facebook, Anda boleh gunakan channel Facebook Gaming.

Cara Daftar Facebook Gaming

Sebelum pergi ke tahap pengewangan dan mendapatkan duit dari Facebook Gaming, Anda mesti menyelesaikan langkah pertama ini terlebih dahulu.

Bagi Anda yang tidak mengetahui langkah-langkah untuk menjadi creator di Facebook Gaming, ikuti langkah-langkah di bawah.

1. Mempunyai Fanpage

Sebelum memulakan penstriman, Anda perlu mempunyai halaman fanpage. Sekiranya Anda sudah mempunyai halaman fanpage, pastikan kategori halaman peminat adalah Pencipta Permainan Video/ Video Creator Gaming.

Jika Anda sudah mempunyai halaman fanpage tetapi kategorinya bukan Pembuat Permainan Video, sila kemas kini dengan ubah di bahagian Edit Maklumat Halaman.

2. Aplikasi Streamer

Facebook belum mempunyai perisian penstrimannya sendiri, jadi mereka bekerjasama dengan pihak lain untuk memudahkan pencipta melakukan live streaming.

Bagi pencipta yang menyiarkan secara langsung melalui komputer, Facebook menghendaki Anda memasang aplikasi yang boleh Anda pilih, iaitu Streamlabs, OBS, dan XSplit.

Untuk pengguna Android, Anda dapat memanfaatkan aplikasi Facebook Gaming untuk memulakan streaming game Anda secara langsung.

3. Live Streaming

Setiap aplikasi streaming, sama ada Streamlab, OBS, atau XSplit mempunyai penampilan yang berbeza. Oleh itu, Anda dinasihatkan untuk mengatur streaming agar berjaya, kaedahnya sedikit berbeza antara satu sama lain.

Walaupun begitu, sekurang-kurangnya terdapat persamaan umum dalam cara mengatur ketiga-tiga aplikasi ini sehingga Anda dapat melakukan streaming. Yang pertama adalah masuk ke Facebook melalui aplikasi streaming, kemudian sediakan game apa yang akan dimainkan, tentukan video, suara, dan alat sokongan lain seperti kamera web, dan akhirnya Anda dapat menyiarkan permainan secara langsung.

Lebih baik melakukan percubaan terlebih dahulu dengan beberapa game sebelum Anda mempromosikan channel gaming.

Dapat Duit Dari Facebook

Populariti Anda akan menentukan jumlah Anda yang akan Anda perolehi. Sekurang-kurangnya itulah yang dijanjikan oleh Facebook.

1. Program Tahap Naik

Facebook Gaming mengiktiraf Program Level Up. Program ini bertujuan untuk pencipta yang telah memenuhi syarat. Program ini juga hanya berlaku di beberapa negara, dan untungnya Malaysia adalah salah satu daripadanya.

Program Level Up ini membolehkan pencipta mendapatkan banyak ciri tambahan. Beberapa ciri tambahan ini termasuk dapat menampilkan video 1080p dengan frame rate 60fps, mendapat derma dalam bentuk bintang dari peminat, akses ke ciri beta, dan dapat menghadiri acara komuniti yang diadakan oleh Facebook Gaming.

2. Program Pengewangan

Di Facebook Gaming terdapat dua cara rasmi untuk mendapatkan duit. Yang pertama adalah derma bintang dari followers, dan yang kedua adalah program pengewangan yang ditawarkan oleh Facebook.

Kaedah pertama lebih ringan, iaitu, Anda hanya mengikuti syarat Level Up Program seperti di atas. Tetapi pendapatan duit ditentukan oleh berapa banyak bintang yang Anda dapatkan. Setiap pencipta akan mendapat $0.01 dari setiap bintang.

Itulah panduan cara main game dapat duit cash Malaysia, sila cuba ikuti panduan diatas untuk dapatkan duit setiap hari.