Main Game Dapat Duit
Main Game Dapat Duit

Main Game Dapat Duit

Ramai orang yang tidak tahu bahawa main game boleh dapat duit percuma masuk akaun. Sebilangan besar orang berpendapat bahawa bermain game hanya membuang masa.

Adakah Anda tahu sekarang banyak orang di luar sana yang dapat menjana duit hanya dengan bermain game. Pelbagai jenis game boleh dimainkan dari laptop, tablet, PC dan handphone.

Jika Anda tahu caranya, Anda boleh mendapatkan duit percuma terus ke akaun Anda dengan mudah. Anda hanya memerlukan kemahiran yang baik dalam main game.

Semakin mahir dalam game, semakin cepat Anda dapat dapat duit. Ingin tahu game apa yang boleh buat duit sebenar? Sila baca maklumat berikut:

Game Yang Boleh Buat Duit di Handphone

Keberadaan game buat duit ini boleh menjadi pilihan lain bagi Anda yang tidak mempunyai komputer (laptop/PC). Anda dapat memanfaatkan handphone Anda untuk main game ini.

Sebenarnya mencari aplikasi buat duit mudah sahaja, sila cek cara buat duit dengan main game di bawah:

Free Fire (FF)

Free Fire

Free fire adalah game battle royal yang seronok dan disukai oleh banyak orang kerana tidak menghabiskan kuota internet terlalu banyak.

Cara mendapatkan duit dari game ini, iaitu dari sumbangan Patreon atau Twitch, streaming langsung di YouTube atau Twitch, penajaan produk, dan iklan.

Bukan hanya itu, sebagai game yang mengutamakan ranking, Anda dapat membuka perkhidmatan sebagai joki dalam talian dengan menjual layanan push rank jika Anda merasa berkelayakan, melatih, atau menemani rakan untuk bermain Free fire.

Anda dapat menjana duit dari menyertai kejohanan eSports untuk pemula hingga profesional.

Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG)

PUBG

Siapa pemain, terutamanya generasi milenial yang tidak mengetahui game Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG)?

Game ini membolehkan 100 pemain sekaligus. Anda boleh bermain sendiri, 2 orang, 4 orang atau lebih.

Anda boleh cuba main game ini untuk mendapatkan duit dengan menyediakan perkhidmatan joki akaun untuk orang yang ingin naik level, menjual akaun, dan mengambil bahagian dalam pertandingan PUBG.

Mobile Legend Bang Bang (MLBB)

Mobile Legends

Game online seterusnya yang boleh menjana duit ialah Mobile Legends. Mobile Legends sendiri adalah salah satu game paling popular di Malaysia.

Bukan hanya di Malaysia, Mobile Legends atau ML bahkan telah memasuki barisan game dalam talian yang paling popular di dunia. Bagi Anda yang ingin mendapatkan duit dari game ini, maka Anda harus menjadikan akaun ML Anda sebagai akaun berkualiti atau Anda juga boleh mengambil bahagian dalam kejohanan.

Pada masa ini, banyak pertandingan eSport untuk Mobile Legends telah diadakan, di peringkat nasional dan antarabangsa. Hadiah yang ditawarkan juga cukup hebat, mencecah puluhan bahkan ratusan juta.

Sekiranya Anda pandai bermain ML, maka Anda juga berpeluang menjadi joki ML, iaitu dengan mainkan akaun orang sehingga ranking mereka naik.

Fortnite

Fortnite

Fortnite termasuk dalam jenis game android battle royale terbaik, Fortnite juga merupakan salah satu game yang semakin meningkat akhir-akhir ini. Game yang mempunyai Gameplay yang unik dan menarik ini memerlukan pemain mencari bahan yang akan digunakan untuk membina.

Walaupun dikelaskan sebagai game baru, kini Fortnite dimainkan secara meluas di dunia. Bukan hanya itu, pembangun game ini juga memberikan sokongan penuh kepada pencipta profesional, iaitu melalui program Support A Creator di mana hasilnya menggunakan sistem komisen.

Sama seperti PUBG, Fortnite bukan sahaja dapat dimainkan di Android, tetapi juga dapat dimainkan di PC. Sekiranya Anda telah menguasai game ini, Anda dapat menjana duit dengan mudah.

Black Desert Mobile

Black Desert Mobile

Black Desert Mobile sebenarnya adalah game Black Desert Online, perbezaannya ialah game ini dapat dimainkan melalui telefon pintar. Game ini merupakan MMORPG yang popular dari developer Korea Selatan, Pearl Abyss.

Ramai yang percaya bahawa game ini dapat menghasilkan banyak duit, ini diperkuat kerana pernah muncul di sebuah laman berita bahawa ada satu pemain yang menjual account dalam game ini dengan nilai RM7000. Ada juga pemain game ini yang kongsi kisah cara nak dapat duit dalam sehari dengan cara menjadi joki game.

Sekiranya Anda bermain game ini dan mempunyai banyak character account berkualiti, maka Anda berpeluang menjadi kaya secara tiba-tiba!

Clash Of Clans (COC)

Clash Of Clans (COC)

Pada zaman kegemilangannya, game ini banyak di muat turun. Clash Of Clans adalah game dalam talian untuk membina dan membentuk klan. Nanti Anda boleh bertarung dengan klan yang telah dibuat.

Sekiranya watak-watak dalam klan atau akaun Anda mempunyai tahap besar, maka tentu lebih mudah untuk mengalahkan musuh.

Bukan itu sahaja, watak berkualiti juga dapat dijual sehingga Anda dapat menjana duit dari menjual watak. Harganya juga berbeza, bergantung pada kualiti watak yang dimiliki oleh watak dalam klan akaun Anda.

Clash Royale

Clash Royale

Sama seperti Clash Of Clans, Clash Royale juga dicipta oleh pembangun yang sama, iaitu Supercell.

Anda dapat buat duit dengan beberapa cara, seperti menjadi joki game, menjual akaun, atau menjadi content creator.

Main Game Dapat Duit di Komputer

Setelah membincangkan game yang boleh menghasilkan duit untuk versi android atau telefon pintar, sekarang kami akan membincangkan game menjana wang terbaik khusus untuk PC atau komputer.

Berikut adalah senarai game menghasilkan wang PC yang masuk terus ke akaun Anda.

DOTA 2

DOTA 2 adalah game bertema MOBA yang dapat menjana duit. Walaupun di Malaysia tidak begitu terkenal, tetapi DOTA 2 adalah salah satu game yang mempunyai banyak peminat di seluruh dunia.

Anda boleh mendapatkan duit dari game ini dengan menjual rare hero. Secara amnya, rare hero/unik yang Anda miliki, semakin tinggi harga jualannya.

Bukan itu sahaja, Anda juga boleh mengambil bahagian dalam kejohanan DOTA 2 yang diadakan di pelbagai negara. Hadiah dalam setiap kejohanan dalam game ini bahkan boleh mencapai jutaan dolar AS.

Market Glory

Market Glory adalah game online yang berasal dari Romania dan hanya boleh dimainkan menggunakan PC. Dalam game ini, pemain akan diberi misi untuk menjalankan pemerintahan, perniagaan, pekerjaan, dan sebagainya.

Kelak Anda akan mendapat faedah dalam bentuk duit maya. Duit maya ini boleh ditukar menjadi duit sebenar melalui Paypal atau akaun bank.

Dungeons & Treasures

Boleh dikatakan, Dungeons and Treasures bukanlah game yang mempunyai grafik yang menakjubkan seperti game terkini. Walau bagaimanapun, game yang satu ini menyediakan jalan cerita game yang cukup menarik di mana terdapat bonus dalam bentuk emas yang boleh diperolehi oleh para pemain.

Kemudian, pemain boleh menukar emas yang diperoleh dari game ini untuk ditukar dengan dolar setiap bulan.

Exodus 3000

Exodus 3000, game PC dalam talian bertema RPG. Sekiranya Anda ingin mendapatkan wang dari game ini, maka Anda harus menyelesaikan misi seperti menjelajah planet Marikh untuk mencari mineral.

Dalam game ini, untuk setiap 300,000 dolar Mars yang Anda dapat, nilainya setara dengan 20 dolar AS.

Point Blank

Siapa yang tidak tahu game PC ini? Ya, ini adalah Point Blank Malaysia. Game bertema menembak ini telah sangat terkenal di Malaysia sejak sekian lama sebelum wujudnya PUBG atau FF.

Untuk dapat menjana wang dari game ini, Anda perlu mencuba beberapa perkara, seperti membuka perkhidmatan promosi, perkhidmatan misi gb, menjual akaun, atau Anda juga dapat memasuki kejohanan.