Tengok Youtube Dapat Duit
Tengok Youtube Dapat Duit

Tengok Youtube Dapat Duit

Kini terdapat banyak video menarik di internet, terutamanya di YouTube. Bermula dari tutorial video, humor, game, podcast dan banyak lagi yang boleh Anda dapati di YouTube.

Sebenarnya terdapat banyak maklumat di internet mengenai cara buat duit dari online, salah satunya adalah aplikasi tengok Youtube dapat duit.

Cara tengok Youtube dapat duit ini tidak memerlukan apa-apa, hanya dengan tengok YouTube, Anda dapat duit.

Terdapat banyak aplikasi dan laman web di luar sana yang mendakwa dapat memberikan duit kepada pengguna mereka dengan meminta mereka menonton video YouTube dan sebagainya.

Hati-hati kerana tidak semua laman web mengatakan yang sebenarnya, bahkan data yang Anda masukkan dapat diambil oleh mereka.

Tengok Youtube Dapat Duit

Kami akan berkongsi cara dapat duit dari tengok Youtube yang boleh Anda praktikkan di rumah dan diklasifikasikan sebagai selamat kerana laman web dan aplikasi adalah rasmi.

Swagbucks

Cara Tengok Youtube Dapat Duit

Kaedah ini menggunakan perkhidmatan dari situs swagbucks di mana laman web ini menyediakan perkhidmatan bagi penggunanya untuk mengisi tinjauan, melihat iklan, atau tengok video dan mendapat bayaran.

Dari laman web ini, Anda boleh tukarkan coin yang Anda dapat setelah menyelesaikan serangkaian tugas dengan baucar atau kredit Amazon dari Paypal.

Laman web ini telah dilaporkan di pelbagai media antarabangsa, jadi tidak perlu risau keselamatannya. Berikut adalah langkah-langkah yang mesti Anda ikuti sehingga Anda dapat tengok Youtube di bayar dollar.

  1. Pergi ke laman web Swagbucks melalui pautan https://www.swagbucks.com
  2. Jika Anda tidak mempunyai akaun Swagbucks, sila daftar terlebih dahulu.
  3. Klik Discover di sebelah kiri untuk mengetahui tawaran apa yang ada sekarang.
  4. Pilih iklan yang akan Anda lihat. Semakin banyak iklan yang Anda tengok, semakin banyak coin yang Anda dapat, dan boleh ditukar dengan Dolar.

Pilihan iklan video Youtube tidak selalu tersedia di laman web ini, tetapi berbanding dengan laman web lain yang belum tentu selamat Swagbucks menawarkan perkhidmatan yang lebih baik.

Walaupun pilihan untuk menonton Youtube di bayar dollar tidak tersedia, Anda masih boleh mendapatkan duit di laman web ini dengan mengisi tinjauan ringkas.

Point yang Anda dapat dari tinjauan dan menonton Youtube yang dibayar juga tidak terlalu berbeza, jadi tidak ada salahnya mencuba.

Aplikasi Tv-Two

Aplikasi Tengok Youtube Dapat Duit

Aplikasi tengok Youtube dapat duit ini bernama Tv-Two, Anda perlu memuat turun dan memasang aplikasi ini terlebih dahulu.

Jangan risau, aplikasi ini selamat kerana Anda masih boleh memuat turun aplikasi ini secara langsung di Google PlayStore, yang bermaksud ia masih memenuhi standard keselamatan yang diterapkan oleh Google.

Cara menggunakan aplikasi Tv-Two:

  1. Muat turun dan pasang aplikasi Tv-Two.
  2. Buka aplikasi Tv-Two, kemudian pilih video yang ingin Anda tengok.
  3. Setiap video yang Anda tonton akan memperoleh sejumlah poin.
  4. Ketik ikon dompet untuk melihat berapa banyak point yang Anda kumpulkan.
  5. Tekan menu pembayaran, tukar point dengan duit setelah mencapai minimum 50,000 point.

Aplikasi menonton Youtube berbayar ini menukar point dalam aplikasinya dengan mata wang kripto TTV. Dengan menukar 50,000 point Anda akan mendapat 50 point wang TTV.

Jika ditukar menjadi USD, 1 TTV bernilai 0,0006 USD, jadi setelah mengumpulkan 50,000 point, Anda akan mendapat 0,03 USD atau sekitar RM0.1 ringgit.

Nilai ini boleh berubah pada bila-bila masa, tetapi kami mengesyorkan mencari alternatif lain jika Anda benar-benar ingin mencari tambahan.

Reward dalam aplikasi ini terlalu kecil untuk masa ini, dan ini dapat menjadi pilihan ketika nilai TTV naik.

Itulah cara tengok YouTube dapat duit yang boleh Anda cuba. Walaupun sangat berbaloi, kami mengesyorkan mencari alternatif lain untuk tambahan penghasilan Anda. Sila baca panduan cara dapat duit dengan Youtube menjana RM15000 sebulan.